Web Analytics Made Easy - Statcounter

من با گوش خودم شنیدم که امام فرمودند اگر می‌خواهید فیلمی بسازید مثل فیلم گاو بسازید.

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، هفته گذشته قسمت ابتدایی گفت‌و گو با عزت‌الله رمضانی‌‌فر که از باسابقه‌ترین هنرپیشه‌های عرصه تئاتر، سینما و تلویزیون است، بازتاب گسترده‌ای در میان اهالی رسانه و شبکه‌های مجازی قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این بازیگر سرشناس اخیرا سریال علی‌البدل از سیمای جمهوری اسلامی پخش شد. اما برای گفتگو با رمضانی‌فر هزار و یک دلیل دیگر غیر از نقش‌آفرینی در این سریال وجود دارد. او از نخستین شاگردان استاد بلندآوازه صحنه تئاتر، حمید سمندریان است و خاطرات فراوانی از فعالیت و همکاری با اساتید کهنه‌کار سینما و تلویزیون را در گفتگویی خودمانی با ما در میان گذاشت.

مجدداد متذکر می‌شویم که بخشی از بازخوانی خاطرات وی بی‌شک غیرقابل انتشاراست. انتشار نا‌گفته‌های عزت رمضانی‌فر موجب تنش‌های صنفی میان اهالی سینما خواهد شد، به همین دلیل تا جایی که ممکن بود از حذف مستقیم خاطره‌نگاری رمضانی‌فر پرهیز کردیم، لذا آنچه در پی خواهد آمد روایت مستقیم عزت‌الله رمضانی‌فر است و خبرگزاری تسنیم هیچ مسئولیتی در قبال گفته‌های ایشان را نخواهد داشت.

تسنیم: بعد از انقلاب چه شد در تحولات باز هم کار می کردی؟

رمضانی فر: اوایل انقلاب که خوردیم به بیکاری دوباره رجوع کردم به عکاسی و عکس‌های صنعتی می‌گرفتم برای کارخانجات. یکی دو سالی اینقدر کارم گرفت که نمی‌خواستم به حرفه بازیگری بازگردم. بعد از انقلاب هم فیلم از فریاد تا ترور را کار کردم. بعد از آن فیلم هم در«کرکس‌ها می آیند» نقش پسر آقای داود رشیدی در فیلم ایفا کردم.

تسنیم: از همه دوستی‌هایتان گفتید اما ماجرای یک دوستی را نگفتید. می خواهم در این قسمت به یک نکته بسیارمهم اشاره کنم. شما با پرویز فنی زاده از دورانی که به کلاس‌های سمندریان می رفتید رابطه بسیار نزدیکی داشتید؟ از همه محافل دوستانه خود گفتید اما از رابطه نزدیک خودتان با فنی زاده نگفتید.

رمضانی فر: در کلاس‌های بازیگری سمندریان با آقای فنی زاده همکلاس بودم. متأسفانه فنی زاده در ابتدای ورود به عرصه بازیگری به اعتیاد خیلی حادی دچار شد. هر اتفاقی هم که برایش می‌افتاد می فرستادند دنبال من. من یک روز داشتم باغ بلور را با ناصر محمدی کار می‌کردم. آقای داود رشیدی زنگ زد و گفت: کجایی؟ گفتم: سر فیلمبرداری. گفت: کارگردانش کیست؟ گفتم: محمدی. می‌خواهی چیکار کنی. گفت: می‌خواهیم برویم ظفار.گفتم: چرا الان می گویی؟ گفت: قرار بود فنی زاده بیاید؛ «فنی» پشیمان شده و گفته فقط رمضانی فر؛ به جز رمضانی فر کسی دیگر را نبرید. گفتم من باید بروم فنی را ببینم. بین من و پرویز احترام و محبت عمیقی بود. من رفتم اداره تئاتر. تا در را باز کردم دیدم فنی زاده نشسته، گفت رفتی قرارداد بستی؟ گفتم نه. گفت من به تو می گویم که برو. گفتم: تو چرا نمیری؟ پاشو زد بالا، دیدم پاش ورم داره. به خاطر اعتیادش اینطوری شده بود. باید نقش سرباز بیسیمچی را بازی می‌کرد که با بیسیم روی کولش باید از کوه بالا می رفت. گفت: من با این پا چطور می‌توانم بروم بالا تو برو؟ خلاصه ما رفتیم قرارداد بستیم.

تسنیم: به فکر این نیفتادید که فنی زاده را ترک بدهید؟ که از آن وضعیت بحرانی خارج شود؟

رمضانی فر: اگر نشان می دادم که قصد این کار را دارم دیگر خودش را نشان ‌نمی‌داد. اون دوره هم پرویز سعی می کرد که زیاد آفتابی نشود و ما خیلی کم او را می‌دیدیم. آخرین فیلمی هم که کار می‌کرد و در نیمه فیلمبرداری بعد از انقلاب فوت کرد، من برایش جور کرده بودم.

تسنیم: کدام فیلم؟

رمضانی فر: فیلم اعدامی.

تسنیم: اولین فیلم هایی بود که راجع به مسائل سیاسی قبل از انقلاب، اوایل انقلاب ساخته شد؟

رمضانی فر: اصلا من رفتم با باقر خسروی قرارداد امضا کردم. ولی بخاطر یک مشکل مالی داشتیم که من رفتم حکم جلبش را گرفتم. با من لج کرد، من هم در مصالحه پیشنهاد کردم نقشی را به فنی زاده بدهد. جای من هم رضا کرم رضایی را آورد. در نیمه راه فیلمبرداری اعدامی وسط فیلم، «فنی» فوت کرد. زمانی که فنی زاده را روی سنگ غسالخانه خوابانده بودند با یک دوربین در شرایطی که نور هم نبود از «فنی» فیلم گرفتم. تمام بدنش جای سرنگ بود که مایعاتی از بدنش از جای سرنگ‌ها بیرون می‌آمد.

روزی که فنی فوت کرد داشتند، فیلم اعدامی را کار می کردند من همزمان مأمور برده بودم که کارگردان را جلب کنم. نعمت حقیقی و داود رشیدی وارد مجادله شدند. می‌خواستم باقر خسروی کارگردان را جلب کنم. آنها گفتند زشته همکاریم و .... همان زمان که من آنجا بودم. در کاروانسرایی بودند نزدیک میدان شوش به نام کاروانسرا شیشه برها .فنی زاده آنطرف یک اتاقی بود که انباری بود. ساعت 10 تا 10:30 تعطیل می‌کردند، می رفت آنجا سرنگش را می‌زد و دوباره بازمی‌گشت. بهانه‌اشان هم این بود که آنجا چای می‌خورد . من همان روز که رفته بودم کارگردان را بگیرم و رشیدی و نعمت حقیقی نگذاشتند. خلاصه نشسته بودیم که باقر خسروی پول من را جور کند. فنی زاده از آن طرف ( انبار) آمد اینطرف که ما نشسته بودیم. ولی اصلا با هیچکس حرف نمی زد. کار خودش را می کرد سه یا چهار روز بعد همین روند تکرار می شود. نگو در آن انباری که رفته بود سرنگ می زند، سرنگ را گذاشته بود روی زمین و حسابی آلوده شده بود. روز چهارم وقتی سرنگ را می زند حالش خراب می شود. چای برایش می برند؛ بعد می گوید که نمی توانم کار کنم. کار را تعطیل می کنند. وقتی می‌رود خانه همسرش او را می‌برد بیمارستان ایرانمهر. اشتباه خانواده‌اش این بوده است که به دکتر نمی‌گویند که او تزریق می‌کند. اگر می گفتند او تزریقی است شاید «فنی» فوت نمی‌کرد. خلاصه آمپولی چیزی به او تزریق می‌کنند و ناگهان دندانهایش کلید می شود. هر چی به او شُک می دهند دیگر فایده ندارد و تمام می کند. ما هم صبح زود رفتیم خاکسپاری.

اخیرا بعضی از بازیگران جوان ما فوت کرده اند که علت مرگ آنان عمدتا اعتیاد است، چه به مواد مخدر، چه مشروبات الکی. یکی از همین بازیگران جوان که اخیرا فوت کرد، یک دائم الخمر واقعی بود، همیشه مست بود. اغلب درگذشتگان جوان سینما عمدتا یا مواد مخدر مصرف می کردند یا مشروب.

تسنیم: خیلی فضای گفتگویمان غمگین شد. با موضوع اکبر عبدی، محمود بصیری ادامه گفتگو را شاد کنیم.

رمضانی فر: ما برای کارهای خودروهایمان به گاراژی میرفتیم به نام گاراژ میترا، در پل امامزاده معصوم. استاد کار آنجا حاج محمد بود که محمود بصیری پیش او کار می‌کرد. ما باهم آشنا شده بودیم و ماشینم را می‌بردم پیش او برای تعمیر. به او می گفتند محمود خروس. چون خروس‌ها را می‌آوردند و می انداختند به جان هم و خروس بازی می کردند.

من با محمود دوست شدم. یک روز به من گفت که من دوست دارم فیلم بازی کنم. ما یک فیلم کار می‌کردیم به نام «مردی در طوفان» که کارگردان آن خسرو پرویزی بود. او را پیش خسرو پرویزی بردم. خلاصه ما همراه گروه فیلمبرداری رفتیم شمال. محمود چون آدم شیرینی بود خودش را در دل اینها جا کرد. چون در رانندگی مهارتی خیلی خوبی داشت ما یک صحنه ای داشتیم که یک جیپی بود که بازیگر زن در جنگل سعید راد را تعقیب می‌کند که او را بزند. ایشان هم آمد لباس هنرپیشه را پوشید و کلاه و فلان ... دوربین هم از پشت او را می‌گرفت. این صحنه ها را به عنوان بدل محمود بازی کرد. بعدها که من با داوود رشیدی دوست بودم گفتم داوود ماشینت را کجا می بری برای تعمیر؟ گفت: مثلا فلان جا؟ گفتم: بیا من یک میکانیکی آشنا دارم ببرمت پیش او. داود رشیدی را بردم گاراژ میترا، محمود را به داود رشیدی معرفی کردم.

تسنیم: داوود رشیدی، شوهر خواهر مرضیه برومند ( کارگردان آرایشگاه زیبا) و الی آخر؟ داستان حضور اکبر عبدی در سینما چگونه است؟

رمضانی فر: بعد از انقلاب داریوش مهرجویی رفته بود فرانسه. یکی دو سال کار کرد وقتی که برگشت ما دو سال و نیم از هم خبر نداشتیم. موبایل هم که نبود. من داشتم در تلویزیون یک کاری در استودیو 11 ضبط می کردم. اما دراستودیو 12 چه کسانی بودند و چه کار می‌کردند؟ آتیلا پسیانی و محمود جعفری و چند نفر دیگر بودند از جمله آقای اکبر عبدی در سر پروژه «محله برو بیا». گاهی ما می رفتیم سر تمرین آنها، گاهی آنها می آمدند سر تمرین ما. آنجا را می‌گفتند چهار راه حوادث. در بسیاری موارد می نشستیم با هم چای می‌خوردیم. اینطوری رفیق شدیم. این عقبه را در ذهن داشته باش.

وقتی آقای مهرجویی آمد گفت بیا فلان آدرس. آدرسی که به من داد دفتر هارون یشایایی (پرویز خان) بود در خیابان بهار. گفت تو بیا جلوی در بایست من میام بیرون. ما آنجا ایستادیم و یکدفعه دیدم که مهرجویی آمد. دو سالی هم بود که همدیگر ندیده بودیم. تا من را دید گفت رمضانی فر شنیدم تو چاق شدی، گفتم چه کسی گفته؟ گفت: شنیدم. دیدم یک مقدار ناراحت شد، تصور می‌کرد که من چاق شدم، بعد گفت یک مقدار بچرخ ببینم. ما یک چرخی زدیم، مثل اینکه شمایل و هیکل من به کارش نمی آمد. گفت من یک نقشی برای تو نوشتم که تو بیایی بازی کنی ولی ... . ببینم تو یک ماه دیگه می‌توانی 10 یا 15 کیلو چاق بشی؟ گفتم من تا یک ماه دیگه چطور .

به دستیارش بهرام کاظمی گفت: بهرام! سناریو را بده رمضانی‌فر بخواند و فردا بیاید. در ضمن فردا نادره (حمیده خیرآبادی) و انتظامی و رمضانی بیایند صحنه ترکیدن لوله را تمرین کنند.

آمدیم سناریو را برای تمرین خواندیم. فردای آنروز آمدیم و صحنه ترکیدن لوله را تمرین کردیم. دو یا سه روز تمرین این صحنه طول کشید. مهرجویی راضی بود و به مسئول لباس آمد گفتش رمضانی فر را می‌توانی چاق کنی؟

مثل دم کنی که برای انتظامی گذاشتید، برای رمضانی فر هم مشابه آنرا بیاور. مسئول لباس گفت گردنش را چکار کنیم؟ آقا این طرف و آنطرف گفتم ببین اگر می‌بینی نمی شود من یک پسر تپولی را سراغ دارم که فیت همین نقش است. گفت: کیه؟ گفتم یک پسری هست به نام اکبر عبدی که در محله بر و بیا بازی می‌کند. من می‌خواهم با ذکر این خاطره بی‌صفتی بعضی آدم‌ها را توضیح دهم. من آدرس اکبر عبدی را دادم. گفت بروید بیاوردیش. رفتند اکبر را برداشتند آوردن و برای نقشی که مهرجویی که مد نظر داشت انتخاب شد. بعد گفت نقش رئیس کارگران را بدهید به رمضانی فر بازی کند. گفتند آقای مهرجویی، فردوس کاویانی آمد قرارداد بست پول هم گرفت و رفت. یکدفعه مهرجویی گفت وای خدای من. قسمت من نشد در اجاره نشین ها با مهرجویی کار کنم.

تسنیم: یک نکته مهم وجود دارد که خیلی از بازیگران زن سینما، در دوران قبل از انقلاب به دلیل ابتذال فراوان، دلشان نمی خواست در جریان فیلمفارسی ها حضور داشته باشند. یکی از این بازیگران آذر شیواست که در سال 1350 در اوج شهرت به دلیل ابتذال فراوان در جریان سینمای ایران با هنرپیشگی خداحافظی کرد و برای اعتراض به آن شرایط مدتی در مقابل دانشگاه تهران حتی آدامس می‌فروخت. آیا گزینه دیگری هم بود که شرایط مشابه را داشته باشد.

رمضانی فر: گزینه مشابه آذر شیوا، خانم فروزان بود. من و خانم فروزان در فیلم‌های «حیدر» و «ساحره» همبازی بودیم. چندین بار به من گفت من را با مهرجویی آشنا کن. گویی برای فرار از وضعیت گذشته تنها راه فرارشان از سینمای فارسی حضور در فیلم های کیمیایی و مهرجویی بود. خانم فروزان می دانست که دوستی عمیقی با مهرجویی دارم. دائما به من می گفت من را با مهرجویی آشنا کن.

من به مهرجویی گفتم خانم فروزان خیلی دلش می‌خواهد شما را ببیند گفت: باهاش یک روز قرار بگذار بیاد خانه ما. فروزان آمد دنبال من و با هم رفتیم. خانه فروزان آن موقع نزدیک میدان سنایی بود. آمد من را سوار کرد برد خانه مهرجویی. طبقه بالای خانه مهرجویی آقای هژیر داریوش زندگی‌ می‌کرد.

مهرجویی اصلا به فروزان اعتنا نکرد. داریوش را خوب می شناسید، توی عالم دیگری زندگی‌ می‌کند، شروع کرد به آشپزی کردن و داشت کارهای خودش را انجام‌ می داد. چند دقیقه بعد آقای هژیر که در طبقه بالا زندگی‌ می‌کرد آمد پایین گفت: به به! خانم فروزان اینجاست. باز هم با وجود هژیر داریوش (کارگردان) که با خوشرویی با ایشان برخورد کرد، مهرجویی به روی خودش نمی‌آورد که یکی از مشهورترین هنرپیشه‌های زن قبل از انقلاب آنجاست.

بالاخره بعد از یکساعت بی اعتنایی مهرجویی، فروزان جرات کرد و با ادب تمام پرسید که من مدتی است که از فیلمفارسی فاصله گرفتم بلکه در فیلم‌های بهتری بازی کنم. شما کاری در دست نگارش یا ساخت دارید؟

داریوش هم با سردی گفت : هنوز فیلمنامه ای ندارم ، اگر هم داشته باشم، اگر بخواهی با من کار کنی باید فیلمفارسی رو کنار بگذاری. از این قضیه یک سال و نیم گذشت و فروزان دیگر در سینما کار نکرد.

تسنیم: شایعه توبه کردن خانم فروزان برای عدم بازی در فیلمفارسی چقدر صحت دارد؟

رمضانی فر:من تاریخ را روایت ‌می‌کنم، قضاوت به عهده شما اصحاب قلم و رسانه است. اما یکی از بازاری‌های مومن تهران پیدا شده بود و به فروزان پول کلانی داده بود که دیگر در فیلم‌های سینمایی آن‌ زمان بازی نکند. برای اینکه شناخته نشود واسطه فرستاده بود. واسطه به خانم فروزان گفته بودتو هر چقدر می‌خواهی کار کنی و در آمد داشته باشی، من معادل همان را به تو می دهم، دیگر کار نکن و خانم فروزان دیگر کار نکرد.

تسنیم : این واسطه بعد از انقلاب خودش تهیه کننده سینما شد. از اعضای حزب موتلفه بود؟

من نمی‌توانم برخی مسائل را فاش کنم. یک سال و نیم بعد آقای مهرجویی به من زنگ زد و گفت من می خواهم فیلم بسازم. نامش «دایره مینا»ست، برای تو نقش ندارم اما بیا به من کمک کن. گفتم در چه موردی؟ گفت در مورد انتخاب بازیگران. بازیگران زن درست و حسابی را برایم انتخاب کن. رفتم دفتر مهرجویی و دیدم یک صف عریض و طویل تشکیل شده و مشغول تست گرفتن از بازیگران هستند. یکدفعه یاد خانم فروزان افتادم و متوجه شدم متناسب با سن و سال خانم فروزان است. به داریوش گفتم تو دنبال کسی می‌گردی که دقیقا باکاراکتر فروزان متناسب است. گفت فروزان کار نمی‌کند. گفتم در فیلمفارسی حضور پیدا نمی‌کند اما در فیلم‌های حسابی حتما بازی ‌می‌کند. تلفن ایشان را نداشتم و با سختی تلفنش را پیدا کردم. مهرجویی در دفتر شیبانی کار می‌کرد زیر دفتر ایرج قادری . زنگ زدم و گفتم من رمضانی فر هستم. یادت هست گفتی دوست داری با مهرجویی کار کنی؟ گفت آره، گفتم میای بازی کنی؟ گفت آره و خیلی جنگی و سریع آمد که کار کند.

تسنیم:دوست مومن بازاری که هزینه های خانم فروزان را تقبل می کرد با بازی او در فیلم «دایره مینا» مشکلی نداشت.

خانم فروزان قبل از اینکه به دفتر ما بیاید با واسطه عزیز مومن بازاری تماس گرفته بود و دوست عزیز بازاری تا اسم مهرجویی را شنیده بود، خیلی هم موافقت کرده بود.

تسنیم:یک سوالی راجع به مهرجویی می پرسم. ببین واقعا کسانی که با مهرجویی کار می کنند خیلی به کار کردن با مهرجویی افتخار می‌کنند ولی کسانی که رفتار مهرجویی را می‌بینند باور نمی‌کنند او مرد متفکر سینمای ایران باشد.

رمضانی فر: انگار از همه طلبکار است(باخنده)، مثلا قرارداد می‌خواهید ببندید، می‌گوید پول هم مگر باید بدهم.

تسنیم: واقعا به خانم فروزان پول داد؟

رمضانی فر: فروزان سفید امضا کرد دادند به او مبلغ بسیار کمی داد.

تسنیم : ببینید شما به آقای مهرجویی نزدیک بودید، عزت الله انتظامی جدالی لفظی با مهرجویی در نهمین جشن دنیای تصویر در 9 شهریور 1385 داشتند بر سر این موضوع که مهرجویی در کارهایش پول به کسی نمی دهد. همین جدال را چاووشی پس از اتمام فیلم سنتوری با مهرجویی داشت.

راجع به آن دعواها و شراکت باید بگویم، داریوش هیچ وقت تهیه کننده نبود. ما عمدتا از تهیه کننده پول می‌گرفتیم، اگر مهرجویی خودش را وارد دعواهای مالی می‌کرد که نمی توانست اینقدر فیلم های خوب بسازد. مهرجویی به حواشی سینما اصلا کاری نداشت. من ماجرای خانم فروزان را برایتان توضیح دادم، داشتم به یک مورد خاص در مورد مهرجویی اشاره می کردم. اصلا به حضور خانم فروزان در خانه‌اش توجهی نداشت. مهرجویی به این دلیل در سینمای ایران نابغه به حساب می‌‌آید، چون جز هنر به چیز دیگری فکر‌ نمی‌کند. ببین مهرجویی تعریف دقیق و مشخص از هنرمند بودن است، یعنی از صبح که از خواب بلند ‌می‌شود تا شب که می‌خوابد به تالیفاتش فکر می‌کند.

نحوه همکاری ما با مهرجویی هم عمدتا همین شکلی بوده که او به تهیه کننده می گفت من می خواهم فلانی در فیلم ما بازی کند و ما هم عمدتا با تهیه کننده های مهرجویی سر و کله می زدیم. مهرجویی هیچ وقت به مسائل مالی کاری نداشت.

تسنیم : یعنی انتظامی برای فیلم گاو پولش را گرفته بود؟

خیلی از ماها نگرفتیم، تازه انتظامی به من می‌گفت تو از من بیشتر گرفتی می دانید چرا؟ برای اینکه تهیه کننده فیلم وزارت ارشاد بود و من کارمند ارشاد بودم و برای بازی کردن در این فیلم، مأموریت خارج از شهر گرفتم. ضمن اینکه ادعاهای انتظامی در مورد شراکت در مورد فیلم گاو منتفی است. تهیه کننده فیلم وزارت ارشاد قبل از انقلاب بود. قبل از انقلاب قرار بود از فیلم تقدیر کنند. گفتند جوانترین فرد رمضانی‌فر و او باید به این مراسم برود. داریوش فهمید سران حکومت پهلوی در این مراسم هستند از آمدن در مراسم انصراف داد. من رفتم سی سکه پهلوی به من دادند. از مراسم که بیرون آمدم مهرجویی آمد سراغم و گفت تقسیم غنائم کنیم. گفتم چرا خودت نیامدی؟ گفت من از دست اینا ( منظورش سران پهلوی بود) چیزی نمی‌گیرم.

تسنیم : چطور است که فیلم گاو خیلی موضوع عجیب و غربیی دارد و نویسنده‌اش غلامحسین ساعدی است و تعارض فکری و عملی با انقلاب دارد، فیلمنامه اولیه این اثر را نوشته است. مهرجویی به عنوان یک روشنفکر مستقل آنرا ساخته است اما فیلم بعد از انقلاب هم مورد ستایش حضرت امام( ره) قرار می‌گیرد؟

برای من همیشه سوال بود، اما اونطوری که من امام را می‌شناختم این بود که خود سخن از صاحب سخن برایشان مهمتر بود. این را من خودم با گوش خودم شنیدم که امام خمینی فرمودند اگر می خواهید فیلمی بسازید مثل فیلم گاو بسازید. اسم فیلم گاو را آورد بسیار عوامل سازنده‌اش را تشویق کرد. گاو یک اثر روستایی محور بود و بعد اگر دقت کرده باشید یک زن بی حجاب داخلش نبود. همه چادر سرشان بود. لوکیشن دهات بود و همه چادر سرشان بود و ما در آن بی‌حجاب نداشتیم. در فیلم های مهرجویی قبل از انقلاب هم نکات غیراخلاقی نبود. شاید طرح مسئله ‌می‌کرد اما نتیجه آثارش اخلاقی بود.

تسنیم : رابطه شما الان با محمود بصیری چگونه است؟

رمضانی فر: محمود دو روز پیش اینجا بود و دعوتش کرده بود.

تسنیم : محمود بصیری می گویند در این هشت سال کار نکرده است ، یک عده ای می گویند دلیلش بخاطر شباهتش به محمود احمدی نژاد بوده است؟

رمضانی فر: من از خودش شخصاً سوال کردم. گفت حقیقتاً خودم هم نمی‌دانم. به من گفتند نمی توانی کار بکنی.

تسنیم : هنوز هم نمی تواند کار بکند؟

رمضانی فر: چرا به راحتی می تواند کار بکند.

تسنیم : برای چی پس کسی بهش کار نمی دهد؟

رمضانی‌ فر: کار نیست. ببین توی حرفه ما هرکسی یک دوره‌ای دارد و هزار تا حرف دیگر که دوست ندارم درباره‌اش سخنی بر زبان بیاورم. توی سینما عاقبت بخیر شدن خیلی مشکل است. حرفه نفرین شده‌ای است.

تسنیم : اوضاع معیشت چگونه است؟

خانه خودش نزدیک همان گاراژی است که در آن کار می‌کرد. از مادرش به ارث رسیده است. سرگرمی‌اش چند تا گربه است که به آنها غذا می‌دهد. محمود از دو چیز می ترسد، یکی اینکه هیچ وقت سوار هواپیما نمی‌شود اگر بهش بگویند که بیا فلان جا با هواپیما می گوید، نمی تونم بیایم. دیگر اینکه از سگ می‌ترسد.

تسنیم: ته دیگ این گفتگو را به سریال علی البدل اختصاص می‌دهیم. چطور شد با سیروس مقدم ؟ ببین در این سن و سال توانش را داری بروی در یک روستایی در همدان کار کنی؟ اصلا برای چی حضور در علی البدل را پذیرفتی؟

فقط به خاطر خر سواری ..... ( طولانی مدت می‌خندد) ... یک چیزی را حضرت عباسی بگویم، نمی‌خواهم از خودم تعریف کنم. در همین سریال تنها کسی که با الاغ تاخت می کرد من بودم. رقابتی بود بین من و فخیم زاده، تا ببینیم کدامیک در این سن و سال سر حال تر هستیم. فخیم زاده استاد همه چی است.

تسنیم: دلیل این سرحال بودن چیست؟

سی سال است کسی دست من سیگار ندیده و من هیچ وقت به مشروبات الکی لب نزدم.

تسنیم: سال عید 1390 سریال به نام چمدان داشتی ؟

رمضانی فر: با خانم شهره لرستانی در آن سریال زن و شوهر بودیم به تهیه کنندگی خسرو ملکان؛ هنوز تسویه نکردیم یک گوشه از آن را گرفتیم بقیه آن را نگرفتیم.

تسنیم: سال 91 پخش شد و هنوز پول را تسویه نکردند؟

رمضانی فر : تسویه نکردند،با اینکه از نقش‌های اصلی سریال هم بودم.

تسنیم: چه سالی ازدواج کردی؟

رمضانی فر : یک سال به انقلاب مانده بود.

تسنیم: چند تا فرزند داری؟

رمضانی فر: دو تا دختر دارم

تسنیم : شما از جمله اولین کسانی بودی که راجع به شهدای غواص تئاتر کار کردید، به این کار علاقمند بودید یا نه به مانند خیلی از کارها به عنوان فعالیت و پروژه به آن نگاه کردید؟

رمضانی فر: من از آن قصه خیلی خوشم آمد. غواصی که در فضایی سورئال به خانه‌اش باز می‌گردد و با همسرش تجدید خاطره می‌کند. خواستم ادای دینی بکنم.

تسنیم : اصلا در خودت اینقدر می بینی که بخواهی ادای دین بکنی نسبت به جنگ؟ چون تو آدم همیشه شادی بودی، همیشه از سیاست دوری می‌کردی و اصلا از این آدم هایی نبودی که وارد این داستان ها بشوی؟

رمضانی فر: ولی این نقش را استثناء خوشم آمد و ادای دین کردم به شهدای غواص. چون من شرح حال این غواص ها را خواندم که چطور زنده به گور شدند. درباره ماجرای عملیات کربلای 5، خیلی حالم گرفته شد. گفتم بگذار ادای احترامی نسبت به عزیزترین‌های این ممکلت انجام بدهم. اگر کاری خوب در حوزه سینمای جنگ و دفاع بهم پیشنهاد شود حتما انجام می‌دهم. من قبل از این تئاتر در پیک نیک در میدان جنگ هم بازی کردم. ولی مثل اینکه یک تیکه‌هایی از آن درآوردند چون من راحت حرف می زدم.

تسنیم: در خاطرات خود که مربوط به دهه شصت است اشاره کردید شما بازیگرهای زیادی را به کارگردان‌ها معرفی کردید. در این میان همکارانت را هم استثمار کنی؟

رمضانی فر: آخر و عاقبت حرفه بازیگری سرانجام مشخص و معینی ندارد و به همین دلیل من به دوستان و همکارانم کمک می‌کردم. ولی من پولی نمی‌گرفتم، با کسی قرارداد نمی‌بستم. همکارم را استثمار نمی‌کردم. یک چیزهایی دیگری هم در زندگی وجود دارد. خورشید معنویت پس کجای زندگی ما باید متجلی باشد. ما از واژه ثواب در زندگی خیلی استفاده می کنیم اما اجرایی کردن این واژه گویی در فرهنگ ما گم شده است. هنوز هم بچه‌های بیکار را سر کار می برم، سر کار خدا شاهد یک ریال از کسی نگرفتم.

تسنیم: الان خیلی از این بازیگران کهنه کار بیکار هستند، به آنها کار نمی‌دهند؟

رمضانی فر: خدا شاهده همین الان شاهد هستیم که بسیاری از بچه‌ها بیکار هستند، نمونه‌اش کاظم افرندیا که فوت کرد. من باز هم همان صحبت همیشگی را با بچه‌های خانه سینما کردم که درصدی از فروش فیلم‌های اکران شده، حتی یک درصد را به بازنشستگان سینما اختصاص بدهید. این حرفه لعنتی نفرین شده است. صندوقی درست کنند و به بچه های بیکار وام و کمک بلا عوض بدهید. کسی گوشش بدهکار نیست برای همین بسیاری از رفقای ما مثل خسرو شجاع زاده در غربت و انزوا خواهند مُرد.

تسنیم : حق خیلی‌ها در سینمای ایران خورده شد، مثل اسماعیل محرابی. هنرمندانی مثل او به آن جایگاه و شأن را در سینما دست پیدا نکردند و حقشان خورده شد. با این وضعیت بیکاری هر کاری پیشنهاد بدهند حتما بازی خواهی کرد؟

رمضانی فر : هر نقشی پیشنهاد شود، انتخاب نمی کنم. همین امسال دو یا سه کار را رد کردم چرا؟ گفتم من الان به سنی رسیدم اگر فیلمی کار بکنم که من را بزند زمین دیگر بعدش نمی توانم جبران کنم. مگر چقدر وقت دارم الان 73 سال سن دارم اگر بخواهم در یک فیلمی خودم را خراب کنم بعد بیایم چطور ماله بکشم درستش کنم.

تسنیم : شما هر جا می روی پشت صحنه شادی درست می‌کنی. پشت صحنه علی البدل چطوری بود؟

رمضانی فر: من نسبت به بقیه شلوغ تر بودم.

تسنیم : الان چند سالتان است دقیقاً ؟

رمضانی فر: 15 اسفند رفتم در 74 .

تسنیم : در پشت صحنه علی البدل با چه کسانی سر به سر می گذاشتی؟

رمضانی فر: مهدی هاشمی خوراک خود من است.

تسنیم : چرا با مهدی هاشمی؟ مظلوم گیرش آورده بودید؟

از من خیلی خوشش می‌آید، خیلی با هم رفاقت می کردیم.

تسنیم : ولی رفاقت های شما جاندار نیست .

واقعاً آدم متأسف می شود زمانی که شما با یک گروه سه یا چهار ماه کار می کنی از این طرف و آن طرف کلی قرار و مدار می گذاری، کار که تمام شد ، بچه های گروه همدیگر را نمی بینید. حتی تلفن من هم جواب نمی دهند. مثلا من مهدی هاشمی را برای تولدم دعوتش کرده بودم اصلا به مراسم تولد من نیامد. در صورتی که پشت صحنه می‌گفت سلطان گروه تو هستی.

پایان

انتهای پیام/

R1439/P1439/S4,34/CT2

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۰۱۹۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گمانه زنی درباره تصمیم مهم اسرائیل برای 48 تا 72 ساعت آینده/ هیات حماس قاهره را ترک کرد/ آمار شهدای غزه به ۳۴ هزار و ۵۳۵ نفر افزایش یافت

بین الملل تابناک: جنگ غزه در شرایطی وارد دویست و هفتمین روز خود شده است که پس از پایان توافق آتش بس بین حماس و اسرائیل، حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آغاز شده و همچنان ادامه دارد و دورنمای مشخصی برای پایان جنگ وجود ندارد. 

گفت‌وگوی تلفنی بایدن با امیر قطر و السیسی درباره آتش‌بس در غزه ۱۴۰۳/۰۲/۱۱ - ۱۶:۰۲

رئیس جمهور آمریکا با امیر قطر و رئیس جمهور مصر درباره آتش‌بس غزه تلفنی گفت‌وگو کرد.

جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا با تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر و عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر درباره تحولات نوار غزه گفت‌وگوی تلفنی کرد.

طبق گزارش رأی الیوم، امیر قطر و جو بایدن درباره تلاش‌های ۲ کشور برای رسیدن به یک توافق آتش‌بس فوری در نوار غزه گفت‌وگو کردند.

السیسی و بایدن نیز درباره آخرین تحولات مذاکرات کنونی و تلاش‌های مصر برای رسیدن به یک آتش‌بس در نوار غزه و معامله تبادل اسرا رایزنی کردند.

السیسی و بایدن بر خطر عملیات نظامی در شهر رفح و تأثیر آن بر بحران فاجعه بار انسانی در نوار غزه و امنیت و ثبات منطقه تاکید کردند.

السیسی بر لزوم ورود کافی کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه تاکید کرد.

2 طرف بر لزوم تلاش برای ممانعت از گسترش دایره جنگ و اهمیت راه حل ۲ دولت به عنوان تنها راه برای تحقق امنیت و ثبات در منطقه تاکید کردند.

در این تماس تلفنی درباره شراکت استراتژیک بین مصر و آمریکا و ادامه فعالیت مشترک برای تقویت روابط دوجانبه گفت‌وگو شد.

لاپید: اگر کابینه نتانیاهو برکنار نشود قیمت‌ها همچنان افزایش می‌یابند ۱۴۰۳/۰۲/۱۱ - ۱۶:۰۱

رهبر اپوزیسیون رژیم اشغالگر گفت اگر دولت کنونی برکنار نشود، قیمت‌ها همچنان افزایش می‌یابد.

 یائیر لاپید، رهبر اپوزیسیون رژیم اشغالگر صهیونیستی گفت: قیمت‌ها رو به افزایش است و طبقه متوسط ​​در حال فروپاشی است. اگر این دولت که برای ما هزینه زیادی به بار آورده، همچنان به کار خود ادامه دهد و برکنار نشود، قیمت‌ها به افزایش خود ادامه می‌دهند.

در همین راستا، رسانه‌های عبری زبان از آغاز موج قریب الوقوع افزایش قیمت‌ها از فردا چهارشنبه خبر دادند و نوشتند: علاوه بر قیمت بنزین که در ماه مه مجددا افزایش می‌یابد، لبنیات نیز گران شده و لیست بلندبالایی از افزایش قیمت مواد غذایی و شوینده‌ها وارد مرحله اجرا می‌شود.

اخیرا شبکه عبری «کان» به نقل از یک منبع بلندپایه در وزارت دارایی رژیم اشغالگر گزارش داد: اگر جنگ ادامه پیدا کند، چاره‌ای جز افزایش مالیات نیست. وزارت دارایی اسرائیل در نظر دارد به زودی مالیات‌ها را برای تامین هزینه‌های جنگ در غزه افزایش دهد.

آمار شهدای غزه به ۳۴ هزار و ۵۳۵ نفر افزایش یافت ۱۴۰۳/۰۲/۱۱ - ۱۶:۰۰

وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از افزایش آمار شهدای این منطقه به ۳۴ هزار و ۵۳۵ نفر خبر داد.

به گزارش شبکه الجزیره، وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه با صدور بیانیه ای افزود: در ۲۴ ساعت گذشته ارتش رژیم صهیونیستی مرتکب پنج جنایت علیه ساکنان نوار غزه شد که در نتیجه این جنایات ۴۷ نفر شهید و ۶۱ نفر مجروح شدند.

وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه افزود: به این ترتیب از هفتم اکتبر ( ۱۵ مهر ۱۴۰۲) زمان شروع جنگ رژیم صهیونیستی علیه ساکنان غزه تاکنون ۳۴ هزار و ۵۳۵ فلسطینی شهید و ۷۷ هزار و ۷۰۴ نفر زخمی شدند.

توقف جنگ و خروج اشغالگران، شرط السنوار برای توافق است ۱۴۰۳/۰۲/۱۱ - ۱۵:۵۵

یک رسانه صهیونیستی گزارش داد که «یحیی السنوار» (رهبر حماس در غزه) توافقی را که منجر به توقف جنگ و خروج اشغالگران از غزه نشود، نمی‌پذیرد.

به گزارش رسانه صهیونیستی «ماکور ریشون»، السنوار آماده شنیدن پیشنهاد توافقی نیست که شامل توقف جنگ و عقب نشینی ارتش رژیم صهیونیستی از غزه نباشد.

ناعوم امیر، تحلیلگر نظامی رسانه ماکور ریشون درباره گزارش رسانه‌ها مبنی بر پیشرفت مذاکرات تبادل اسرا میان جنبش حماس و رژیم صهیونیستی گفت که تا صبح امروز و علیرغم انتشار چنین گزارش هایی، السنوار، مردی که کلید آزادی اسرای صهیونیست دست اوست، آماده شنیدن پیشنهاد توافقی که شامل توقف جنگ و خروج ارتش اسرائیل از غزه نباشد، نیست.

اخیرا منابع فلسطینی گزارش دادند که هیات حماس پس از دریافت طرح پیشنهادی جدید مبادله اسرا و مذاکره با میانجی‌های مصری و قطری و دریافت توضیحات آنها، قاهره را برای رایزنی‌های بیشتر ترک کرده است.

بر اساس این گزارش، هیات حماس مصر را ترک کرده و با پاسخ کتبی به پیشنهاد آتش بس در غزه، باز می‌گردد.

این در حالی است که احسان عطایا، عضو دفتر سیاسی جنبش جهاد اسلامی فلسطین در واکنش به پیشنهاد مبادله اسرا که از سوی رژیم صهیونیستی ارائه شده است، گفت که این پیشنهاد با مفاد و ابهامات فعلی آن منجر به توافق نمی‌شود.

وی با بیان اینکه پیشنهاد اخیر دارای خلاءهای اصلی و تلاش‌های خبیثانه‌ای است، افزود که این پیشنهاد سه و نیم صفحه‌ای جزئیات سه مرحله‌ای است.

این عضو ارشد جهاد اسلامی اضافه کرد: مفاد پیشنهادی جدید بیش از ۹۰ درصد نسبت به پیشنهاد قبلی تغییر نکرده است، بنابر این دستیابی به توافق را رد می‌کنم.

رئیس کمیسیون اروپا: حمله اسرائیل به رفح کاملا غیرقابل قبول است ۱۴۰۳/۰۲/۱۱ - ۱۵:۵۴

"اورسولا فون در لاین" رئیس کمیسیون اروپا ضمن تاکید بر وضعیت غیرقابل تحمل رفح، حمله رژیم صهیونیستی به این شهر جنوبی در غزه را غیرقابل قبول دانست.

به گزارش نشریه پولیتیکو، اورسولا فون در لاین گفت که در سفر به رفح، وضعیت این شهر را «غیرقابل تحمل» دیده و حمله اسرائیل به آن را «غیرقابل قبول» دانست.

این مقام آلمانی که برای دومین بار نامزد پست ریاست کمیسیون اروپا شده است، در پاسخ به این سوال که آیا حمله اسرائیل به رفح در جنوب غزه «خط قرمز» است یا خیر و منجر به وضع تحریم از سوی اتحادیه اروپا علیه اسرائیل می شود، گفت: «من هرگز خط قرمزی ترسیم نمی کنم، اما فکر می کنم اگر [نخست وزیر بنیامین] نتانیاهو حمله کند، کاملا غیرقابل قبول خواهد بود».

فون در لاین همچنین اضافه کرد: در صورت حمله اسرائیل به رفح، کمیسیون با کشورهای عضو نشستی تشکیل خواهد داد و در مورد این حمله اقدام خواهد کرد.

رئیس کمیسیون اروپا در پاسخ به سوالی در خصوص چگونگی پیشنهاد پایان جنگ در غزه، گفت که همیشه از حق اسرائیل برای دفاع از خود حمایت کرده و در عین حال از رهبران تل آویو خواسته است تا در چارچوب قوانین بشردوستانه و بین المللی عمل کنند.

این سیاستمدار آلمانی در ادامه بر برقراری آتش بس تاکید کرد و تنها راه حل موجود را ایجاد دو دولت برای رسیدن به صلح در منطقه دانست.

گمانه زنی درباره تصمیم مهم اسرائیل برای 48 تا 72 ساعت آینده 

منابع رسانه‌ای از تصمیم گیری نهایی ارتش رژیم صهیونیستی برای انتخاب یکی از ۲ گزینه توافق برای تبادل اسرا و یا حمله زمینی به رفح طی روزهای آتی خبر دادند.

 روزنامه عبری زبان «یدیعوت آحارونوت» در این باره گزارش داد طبق برآوردها در ارتش به زودی درباره توافق تبادل اسرا و یا حمله به رفح تصمیم گیری می‌شود.

این روزنامه نوشت: ارتش اسرائیل پس از تکمیل مقدمات عملیات رفح، تخمین می‌زند که ظرف ۴۸ تا ۷۲ ساعت آینده درباره عملیات نظامی در جنوب نوار غزه یا معامله تبادل اسرا با حماس تصمیم‌گیری خواهد شد.

این گزارش در حالی است که رسانه‌های عبری زبان گزارش دادند رژیم صهیونیستی در خصوص توافق تبادل اسیران با خروج نیروهای خود از کریدور «نتزاریم» به عنوان بخشی از آنچه آن را انعطاف پذیری بیشتر در مذاکرات خواند، موافقت کرد.

کانال عبری زبان «کان» گزارش داد حماس خواستار شفاف سازی و تضمین در خصوص اجرای خواسته‌های اساسی خود مانند آتش‌بس دائمی و عقب‌نشینی از غزه است.

شبکه سراسری «کان» گزارش داد که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای دومین بار تصمیم گرفته عملیات نظامی در شهر رفح در جنوب نوار غزه را با افزایش فشارهای بین‌المللی و تلاش برای دستیابی به توافقی جدید در مورد تبادل اسرا با مقاومت فلسطین در غزه به تعویق بیندازد.

هیات حماس قاهره را ترک کرد

منابع خبری بامداد سه‌شنبه گزارش دادند که هیات حماس قاهره را برای رایزنی‌های بیشتر درباره طرح پیشنهادی جدید مبادله اسرا، ترک کرده است.

 منابع فلسطینی گزارش دادند که هیات حماس پس از دریافت طرح پیشنهادی جدید مبادله اسرا و مذاکره با میانجی‌های مصری و قطری و دریافت توضیحات آنها، قاهره را برای رایزنی‌های بیشتر ترک کرده است.

بر اساس این گزارش، هیات حماس قاهره را ترک کرده و با پاسخ کتبی به پیشنهاد آتش بس در غزه باز می‌گردد.

این در حالی است که احسان عطایا عضو دفتر سیاسی جنبش جهاد اسلامی فلسطین در واکنش به پیشنهاد مبادله اسرا که از سوی رژیم صهیونیستی ارائه شده است، گفت که این پیشنهاد با مفاد و ابهامات فعلی آن منجر به توافق نمی‌شود.

وی با بیان اینکه پیشنهاد اخیر دارای خلأهای اصلی و تلاش‌های خبیثانه‌ای است، افزود: این پیشنهاد سه و نیم صفحه‌ای جزئیات سه مرحله‌ای است.

این عضو ارشد جهاد اسلامی، گفت: مفاد برگه پیشنهادی جدید بیش از ۹۰ درصد نسبت به پیشنهاد قبلی تغییر نکرده است، بنابراین من دستیابی به توافق را رد می‌کنم.

پیش تر خبرگزاری رویترز به نقل از منابع آگاه نوشت که جنبش حماس پیش‌نویس پیشنهادی رژیم صهیوینستی برای انجام مذاکرات آتش‌بس که قرار است در پاریس برگزار شود را دریافت کرده است.

ادامه حملات هوایی و توپخانه رژیم صهیونیستی به غزه

جنگنده‌های رژیم صهیونیستی نزدیک دانشگاه اسلامی در منطقه «معن» در خان یونس در جنوب نوار غزه را هدف حمله هوایی قرار دادند.

بر اساس این گزارش، هواپیماهای رژیم صهیونیستی همچنین خانه‌ای را در محله الزیتون در شهر غزه بمباران کردند.

منابع فلسطینی همچنین گزارش دادند که نظامیان صهیونیستی به اردوگاه النصیرات در مرکز نوار غزه هم حمله کردند.

اسرائیل با ۲ ریسمان توافق مبادله اسرا و حمله به رفح بازی می‌کند

«رونن برگمن» تحلیلگر مسائل امنیتی رژیم صهیونیستی گفت: اسرائیل چاره ای جز تن دادن به خواسته های حماس به منظور دستیابی به توافق مبادله اسیران ندارد. تداوم جنگ به مرگ اسیران اسرائیلی نزد حماس می‌انجامد. درحال حاضر تلاش می‌شود که اسرائیلی‌ها قانع شوند که حمله به رفح سبب تغییر موضع حماس به علت فشار نظامی منجر می‌شود. این برداشتی است که چندی قبل نادرست بودن آن مشخص شد.

این تحلیلگر که روابط قوی با مراکز اطلاعاتی رژیم صهیونیستی دارد، به نقل از یکی از منابع دست اندرکار در مذاکرات مربوط به آتش بس و تبادل اسیران افزود: «اسرائیل مذاکراتی را برای آزادی اسیران در غزه انجام نداد و اگر این کار را واقعا انجام داده بود خیلی وقت پیش اسیران به تل آویو بر می‌گشتند. در ابتدا ما را قانع کردند که عملیات زمینی اسیران را برمی‌گرداند در حالی که به طور قطع به یقین می‌دانیم که حماس قبل از حمله شروط قابل قبولی را برای ما تعیین کرده بود، اما پس از شکست اولین توافق در پنج ماه پیش، سران سیاسی و نظامی مدعی شدند که حمله به شهر خان یونس در جنوب نوار غزه سبب خواهد شد که حماس کوتاه بیاید و امتیاز بدهد اما در واقع عکس آن رخ داد و حماس شروطی سخت‌تر از آنچه آماده پذیرش آن بود برای ما گذاشت. الان هم می‌گویند که اگر به شهر رفح در جنوب غزه حمله کنیم، اسیران آزاد خواهند شد و اما تردید زیادی درباره اینکه اسیران اسرائیلی پس از حمله به رفح زنده بماند، وجود دارد. شعار نتانیاهو درباره پیروزی مطلق در عمل دیوانگی مطلق است».

برگمن در ادامه نوشت: اسرائیل با دو ریسمان توافق مبادله و حمله به رفح بازی می‌کند. در کابینه و مراکز امنیتی یقین حاصل شده که ساعت برملا شدن حقیقت بسیار نزدیک شده است تا همه، دروغ پردازی تصمیم گیرندگان نظامی و سیاسی و آنچه را به دروغ تحویل افکار عمومی دادند، بدانند. اهداف جنگ علیه نوار غزه مبنی بر غلبه بر حماس و آزادی اسیران محقق نخواهد شد. ارتش از اواسط ژانویه به بعد عملیات نظامی انجام نداده است.

 

دیگر خبرها

  • ادای احترام معلمان و دانش آموزان قم به شهید آیت‌الله مطهری
  • گمانه زنی درباره تصمیم مهم اسرائیل برای 48 تا 72 ساعت آینده/ هیات حماس قاهره را ترک کرد/ آمار شهدای غزه به ۳۴ هزار و ۵۳۵ نفر افزایش یافت
  • پیشنهاد جدید برای دوچرخه سواری در تهران | عضو شورا : ۱۰ هزار دوچرخه رایگان در اختیار دانش آموزان قرار گیرد
  • پیشنهاد جدید برای دوچرخه سواری در تهران | عضو شورا: ۱۰ هزار دوچرخه رایگان در اختیار دانش آموزان قرار گیرد
  • یک مربی زن، رییس یک رشته پر مدال المپیکی شد!
  • ادای احترام معاون وزیر میراث‌فرهنگی به مقام شامخ شهدای هشت سال دفاع مقدس
  • ببینید | ماجرای پیشنهاد نجومی به وحید شمسایی برای تبلیغ برنج!
  • ادای احترام معاون وزیر میراث‌فرهنگی به مقام شامخ شهدای هشت سال دفاع مقدس در ارومیه
  • پیشنهاد اغواکننده به اسطوره فوتسال ایران برای تبلیغ برنج!
  • ادای احترام جانشین رئیس گروه مشاورین نظامی فرمانده معظم کل قوا به شهدای هویزه